Kronika

Mikel Diestro: «Bagenekien lehiatzeko partida bat izango zela»

Erabiltzailearen aurpegia Lauburu K.E. Ibarra 2024ko api. 9a, 11:08

Larunbatean Iruñera joan ginen Ligako 25. jardunaldia jokatzera Anaitasunaren aurka. Aurrean, etxean nagusitzeko bere arma guztiak aterako zituen aurkari bat genuen; izan ere, erditik behera, sailkapenak agertoki ziurgabea islatzen du, eta beharrezkoa dute batzen jarraitzea.

Zentzu horretan, guk ere genituen buruan hiru puntuak, Play Off-eko laugarren postua lortzeko borrokan jarraitzen baitugu. Zierbenak baino puntu bat gehiago izateagatik hura mantentzen jarraitzen dugun arren, Bizkaiko taldea partida bat gutxiagorekin dago gaur egun, asteburu honetan Tudelano Ribera de Navarraren aurka zutena bertan behera geratu zelako.

Beraz, talde bakoitza berea borrokatzeko prest, Dani, Zaldua, Chuky, Ceci eta Rivadullarekin hasi genuen lehen zatia. Baloia jokoan jarri eta 3 minutura, nafarrek markagailua estreinatu zuten, ezker hegaletik gu gainditu, eta baloia eskuadrara jaurtita (1-0). 10 minutu geroago, Gorkak berdinketa jarri zuen area barrutik, boleaz (1-1). Gola beharrezkoa izan zen partidatik irten gabe aurrera egiteko, tentsioa handituz baitzihoan minutuz minutu. Atsedenaldirako 1:20 falta zirenean, ordea, Daniren area barruan sartu ziren, eta aurretik jarri ziren berriro, jaurtiketarekin asmatuta (2-1).

Aldageletatik itzuli ondoren, hasierako bostekoa errepikatzen ekin genion bigarren zatiari. Jokoa gutxi aldatu zen lehen 20 minutuetan bizitakoarekin alderatuta, baina Zalduak gola sartu zuen bigarren zutoinetik, gutxienez, emaitzarekin estutzen jarraitzeko (28. min, 2-2). Hala eta guztiz ere, etxekoek lehiatzen jarraitu zuten, eta beste bi gol sartu zituzten partida erabakita uzteko: lehenengoa 30. minutuan, estrategiaz, hegaleko sake baten ondoren, eta, bigarrena, 38. minutuan, pistaren beste aldetik egindako pase luze bati esker, berdinketaren bila borrokatzeko atezain jokalariari eusten genion bitartean.

Partidaren amaieran Diestrok honakoa adierazi zuen: «Bagenekien lehiatzeko partida izango zela. Oraindik aukerak ditugu, baina oso triste nago oso partida garrantzitsua zelako».

5 final geratzen zaizkigu eta haien bila joango gara. Goazen!

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!